• Ingredienser 4p

    300g Salsiccia
    100g Skogschampinjon
    3dl Avorio Risottoris
    1l Grönsaksbuljong
    50g Tryffel
    3msk Smör
    Rapsolja
    Salt
    Svartpeppar

  • Gör såhär

    1. Koka upp grönsaksbuljongen tills den börjar sjuda.
    2. Gör ett snitt i salsicciakorvarna och dra bort skinnet. Grovhacka salsiccian och skogschampinjonen.
    3. Hetta upp en kastrull med olja och fräs skogschampinjonen mjuk, tillsätt salsiccian och riset. Låt allt fräsa en kort stund under omrörning. Slå sedan på lite av buljongen och låt det koka in på svag värme och rör om då och då under tiden. Tillsätt mer buljong lite i taget och rör om ofta.
    4. Låt riset sjuda tills den blivit mjuk med lite kärna i mitten. Fortsätt nu röra kraftigt hela tiden tills riset är mjukt. Tillsätt mer buljong om det behövs, tänk på att risotton ska vara mycket lös vid det här läget. Ta bort kastrullen från spisen och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar. Servera risotton direkt på tallriken med riven eller hyvlad tryffel på toppen.

    Buon appetito

1 av 2